SOMA College

SOMA College

Het SOMA College is dé vakschool voor de infra. In twee tot vier jaar leiden we deelnemers op tot vakspecialist in de infra op Mbo-niveau 2, 3 of 4. Als Machinist Grond-, Weg- en/of Waterbouw (GWW), Monteur of Technicus mobiele werktuigen, Vakman GWW, Straatmaker, Uitvoerder Infra of Landmeetkundige. Maar ook voor betonopleidingen is SOMA College de plek voor jou. 

Dé vakschool voor de infra
Met uitsluitend op de infra gerichte vakopleidingen is het SOMA College de grootste infra vakschool van Nederland. In Harderwijk begeleiden circa 90 medewerkers jaarlijks zo’n 900 tot 1000 studenten bij de start van hun carrière als vakman of vakvrouw in de infra. De SOMA-opleidingen worden goed gewaardeerd. Een vakdiploma van het SOMA College is van grote waarde bij werkgevers in de infrabranche. Onze studenten geven onze school gemiddeld het schoolcijfer 7,4.

BOL en BBL
Onze infra opleidingen zijn te volgen via de Beroepsopleidende leerweg (BOL) of de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Deelnemers worden intensief begeleid door docenten, die vaak een infra-achtergrond hebben, vakdocenten, studieloopbaanbegeleiders en stagebegeleiders of leermeesters.

Unieke campus
Als je van ver moet komen kun je door de week op de campus in Harderwijk verblijven. Je deelt je kamer met 3 andere studenten. Voor meisjes zijn er aparte kamers met eigen sanitair. Als je op de campus woont, krijg je begeleiding. Bijvoorbeeld bij het maken van huiswerk. Maar je leert ook wat er komt kijken bij het wonen op jezelf. 

Handen uit de mouwen
Leren in de praktijk staat bij het SOMA College centraal. Dit betekent praktijklessen met moderne machines op het uitgebreide oefenterrein en op simulatoren. Practicumlessen in de werkplaatsen en beroepspraktijkvorming (in dienst of met stages) bij erkend leerbedrijven in de infra.

Stevige basis
Naast praktijk krijgen deelnemers ook theoretische vakken (Nederlands, Engels, Duits en Rekenen en ondernemerschap). Hierdoor ontstaat een verantwoord en stevig fundament waarmee deelnemers bij ieder infrabedrijf aan de slag kunnen. Ook buiten Nederland.

State-of-the-art infra
SOMA College is dé vakschool voor en door de bedrijfstak. Samenwerking met toonaangevende infrabedrijven en machinebouwers zijn van groot belang. Onze school zoekt daarom op vele manieren verbinding met bedrijven, zodat het onderwijs en materieel zo goed mogelijk aansluiten bij de ontwikkelingen van de bedrijfstak.

Vakmannen en vakvrouwen, allemaal vakmensen
Infra is nog steeds een mannenwereld, maar gelukkig zijn er steeds meer meiden die houden van infra, moderne techniek en stoere machines.