NS

https://werkenbijns.nl/

Standnr: 41

MBO, Leerwerkbedrijf

NS

NS algemeen

NS is actief in de wereld van het openbaar vervoer en houdt Nederland in beweging. Onze reizigers staan in al onze activiteiten op 1, 2 en 3. We werken met iedereen in het bedrijf samen om Nederland bereikbaar te houden voor iedereen. We brengen onze reizigers naar de juiste bestemming en voorzien ze van alle gemak en service. Dit doen we door ze op tijd, veilig en in een schone trein naar hun bestemming te brengen. Om dit te realiseren zijn we altijd op zoek naar talent, overal in de organisatie.

Mbo-opleidingen

Er zijn drie opleidingen in totaal: de mbo 2 opleiding tot treinmonteur is van de TechniekFabriek (NS), de mbo 3 opleiding tot machinist van het ROC Twente en Amsterdam en STC Rotterdam en de mbo 3 opleiding tot conducteur bij MBO Amersfoort, NOVA College en Koning Willem 1 College.

TechniekFabriek

NS verzorgt zelf alle service en onderhoud aan haar treinen in Nederland. Met jouw interesse in techniek en de wil om alles te leren over elektronica, mechanica en pneumatiek ben jij misschien wel een van de toekomstige monteurs. Je wordt bij onze TechniekFabriek in Zwolle of Amsterdam opgeleid tot monteur mechatronica mét salaris in het tweede jaar.

Wie wij zoeken? Vmbo’ers en mbo’ers die de opleiding mechatronica op mbo 2-niveau willen halen.

Meer informatie? Klik hier.

Opleiding tot machinist

Als machinist bij NS maak jij een grote impact op duurzaam Nederland. Je hebt een afwisselend rooster, nooit een saaie werkdag en alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. NS werkt samen met het ROC van Twente, ROC van Amsterdam en STC-Group Rotterdam waar je een opleiding kunt volgen tot machinist. ‘Machinist volledig bevoegd’ staat er straks achter je naam als je de opleiding succesvol hebt afgerond. Met deze opleiding op zak mag jij je dus officieel machinist noemen. 

Meer informatie? Klik hier.

Opleiding tot conducteur

Zie je het al voor je? Je reist door het hele land, hebt een afwisselend rooster en maakt van alles mee. Van een wereldreiziger met een didgeridoo of een oma die haar honderdste verjaardag viert, tot een feestje van voetbalsupporters dat uit de hand loopt of een dronken reiziger die medereizigers lastigvalt. Jij houdt de trein veilig, zorgt dat je op tijd kunt vertrekken van het perron en helpt onze reizigers om hun reis zo fijn mogelijk te maken.

Als conducteur bij NS heb je een veelzijdige en uitdagende baan, waarin je bijdraagt aan een veilig en duurzaam Nederland. Samen met de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort, NOVA College en Koning Willem 1 College biedt NS de opleiding ‘Handhaver Toezicht en Veiligheid – Conducteur’, zodat je als conducteur goed kunt handelen in iedere situatie.

Meer informatie? Klik hier.

Interesse? Bezoek stand 41 op Onderwijsbeurs Noordoost. We vertellen je graag meer over de opleidingen.