KLM Flight Academy

KLM Flight Academy

Als student aan de opleiding bij de KLM Flight Academy word je een écht vak geleerd, namelijk dat van verkeersvlieger! Tijdens je baan als verkeersvlieger is de cockpit je werkplek en de wereld je kantoor; geen dag is hetzelfde! Na het met goed gevolg doorlopen van de selectie ben jij zeker van een plaats binnen de opleiding.

Samen met jouw medestudenten volg je de tweejarige opleiding tot verkeersvlieger. Tijdens de opleiding zijn er volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak én zorgen we er voor dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om na het behalen van je vliegbrevet aan de slag te gaan. Zo volg je aan het einde van de opleiding een Type Rating 777 waardoor je direct aan de slag kunt als Second Officer op de B777 bij KLM!

KLM en KLM Flight Academy vinden het daarnaast belangrijk dat iedereen met het juiste talent en ambitie verkeersvlieger kan worden, ongeacht de financiële draagkracht van bijvoorbeeld ouders of familie. Daarom zorgen wij er niet alleen voor dat je de kosten van de opleiding kunt financieren, maar bieden wij ook financiële garanties: als je niet binnen 5 jaar na afronden van de opleiding een baan als verkeersvlieger bij KLM is aangeboden, neemt ons garantiefonds de financiering over. Zo is geregeld dat jij financieel risicoloos de opleiding kunt volgen!