HBO Podotherapie

HBO Podotherapie

Podotherapeut is een uitdagend en uniek beroep waarin je mensen helpt om optimaal te kunnen bewegen. De podotherapeut is expert op het gebied van lopen, staan en bewegen en werkt met kinderen, (top)sporters, ouderen of mensen met een chronische ziekte zoals diabetes en reuma. Als je graag mensen helpt en geïnteresseerd bent in zorg dan is HBO Podotherapie echt iets voor jou!

Opleiding
De 4-jarige HBO studie Podotherapie is kleinschalig, persoonlijk, innovatief, technisch en praktijkgericht. Je kunt de studie volgen bij Hogeschool Saxion in Enschede en Paramedische Hogeschool Fontys in Eindhoven. De studie wordt zowel in voltijd als in deeltijd aangeboden.

Vanaf leerjaar 1 loop je stage in de podotherapiepraktijk. Ieder jaar wordt de stage verder uitgebreid. De studiebelasting per week is ongeveer 30 uur.

Tijdens je studie
Als student Podotherapie ben je grotendeels zelf verantwoordelijk voor de inrichting van je studie. Je stelt voor een bepaalde periode een persoonlijk opleidingsplan samen, waarbij jouw eigen kwaliteiten en interesses leidend zijn. Gedurende je studie is dit plan steeds de leidraad. Dat betekent dus veel vrijheid, maar vraagt ook een grote mate van zelfstandigheid, initiatief en inzet.

Benieuwd naar HBO Podotherapie? Kom naar onze stand. Daar kun je een virtueel kijkje nemen in de podotherapiepraktijk verschillende testjes doen en natuurlijk geven antwoord op al je vragen.