Hoe bezoek je de beurs?

De beurs vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Er zijn verschillende manieren om de beurs te bezoeken. Je kunt de beurs met eigen vervoer bezoeken, we faciliteren busvervoer (tegen een vergoeding) en uiteraard kun je gebruik maken van het openbaar vervoer. Station Zwolle bevindt zich op 10 minuten loopafstand van de IJsselhallen. Wat betreft het bezoek zijn er twee manieren: individueel en klassikaal bezoek.

Individueel bezoek

De meest gebruikelijke en effectieve manier is dat leerlingen samen met hun ouders/begeleiders de beurs bezoeken. Leerlingen en ouders melden zich individueel aan en bezoeken de beurs op eigen gelegenheid. Merk je dat de ouderbetrokkenheid groot is, dan raden we aan dat leerlingen de beurs met ouders/begeleiders bezoeken. Nog een tip: Geef leerlingen die de beurs op vrijdag met ouders/begeleiders willen bezoeken vrij van school. Een bezoek aan Onderwijsbeurs Zuid is een waardevolle LOB-activiteit.

Klassikaal bezoek

Merk je dat de ouderbetrokkenheid minder is? Bezoek de beurs dan klassikaal. Meld je hier klassikaal aan. Na registratie ontvang je direct een mail met daarin een decaancode. Met deze code kunnen je leerlingen en de mentoren/docenten die ook meegaan een persoonlijk e-ticket aanvragen. Zonder geprint e-ticket is er helaas geen toegang tot de beurs.

Aan het klassikaal bezoek zijn wel een aantal voorwaarden verbonden:

  • Zorg voor voldoende begeleiding van mentoren of andere docenten. Wij hanteren een minimum van 1 begeleider per 10 leerlingen.
  • Maak een selectie van leerlingen waarvoor een beursbezoek waardevol is. Laat leerlingen die niet naar de beurs willen of er nog niet aan toe zijn op school aan een lob-opdracht werken.
  • Bereid het beursbezoek met de leerlingen voor en zorg ervoor dat ze met een doel de beurs bezoeken. Hier stellen we hulpmiddelen voor beschikbaar zoals het lesmateriaal.

Klassikaal aanmelden Individueel ticket aanvragen

Georganiseerd busvervoer

Georganiseerd busvervoer

Voor een klassikaal bezoek aan de beurs op vrijdag 7 oktober bieden wij georganiseerd busvervoer aan. Wij rekenen een kleine bijdrage per persoon voor een retourrit. Er geldt een minimum aantal van 30 personen.

Kosten per afstand van de ophaallocatie tot en met de IJsselhallen:

  • tot en met 50 km | €5,50 per persoon
  • 51 tot en met 70 km | €6,75 per persoon
  • 71 tot en met 100 km | €475,- voor een bus met maximaal 50 personen

Wij gaan uit van een beursbezoek van minimaal 1,5 en maximaal 2 uur inclusief het in- en uitstappen bij de bus. Klassikaal registreren inclusief busvervoer is mogelijk tot en met vrijdag 16 september aanstaande. Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Klassikaal aanmelden

Waarom klassikaal registreren?

Na registratie ontvang je via mail een login voor de “Management Decanen” portal. In deze portal kan je zien en bijhouden welke leerlingen al een e-ticket hebben aangevraagd. Op deze plek kun je ook alle e-tickets van de aangemelde leerlingen en mentoren in één keer printen (mits zij zich via de decaancode hebben geregistreerd). Na de beurs is inzichtelijk of de leerlingen de beurs hebben bezocht en bij welke opleidingen zij informatie hebben aangevraagd met hun persoonlijke e-ticket. 

Klassikaal registreren is niet alleen handig voor jou maar ook voor je leerlingen. Het ticket is voorzien van een barcode. Wanneer leerlingen op de beurs meer informatie van een opleiding of onderwijsinstelling willen ontvangen zoals een uitnodiging voor een open dag, kunnen zij het ticket laten scannen en wordt deze informatie digitaal naar hen verstuurd. Naast bovenstaande voordelen voorkomt het lange rijen bij de ingang, wel zo fijn voor jou en je leerlingen.

Invloed van ouders

Bezoek je niet klassikaal?

Bezoek je de beurs niet klassikaal? Dan zouden wij het super fijn vinden als je ouders en leerlingen attendeert op Onderwijsbeurs Noordoost.

Bestel hier posters en flyers van de beurs, die je kunt ophangen en uitdelen bijvoorbeeld tijdens ouderavonden. Of informeer hen via het digitale materiaal.

Leerlingen en hun ouders/begeleiders waarderen het enorm als je ze vrijaf geeft, mochten ze de beurs op vrijdag willen bezoeken.

Informatie aanvraag decaan/mentor
Mevrouw Hobbelt
Mevrouw Hobbelt
Bonhoeffer College

"Een leerling zei op de terugweg dat ze op de Onderwijsbeurs de opleiding heeft gevonden die precies bij haar past. Ze was zó blij, dat was mooi om te zien!"

Flyers en posters bestellen Klassikaal aanmelden

Individueel ticket aanvragen