Voor wie - VWO

Jouw toekomst begint op Onderwijsbeurs Noordoost

Welke studie ga jij na je vwo doen? Of wordt het een tussenjaar? Hoe dan ook, het maken van de juiste (studie)keuze is best moeilijk het kan best aanvoelen als een hele expeditie. Daarom hebben wij iets voor je: Onderwijsbeurs Noordoost. Hier krijgt jouw ‘Expeditie Studiekeuze’ een kickstart. Je vindt hier een groot overzicht aan studies, opleidingen en tussenjaaropties in twee dagen onder één dak. In de IJsselhallen in Zwolle start (of vervolg) jij op 7 & 8 oktober 2022 met jouw studiekeuze. 

Bekijk de deelnemerslijst Bekijk het programma Meld je gratis aan

Alles op 1 rij: wat kun je doen op de beurs?

  • Bezoek het hbo en wo gedeelte en praat op de stands met studenten – want wie kan jou beter uitleggen hoe het er tijdens de opleiding aan toe gaat?!

  • Ontdek je kwaliteiten tijdens de Sterke Punten Training

  • Ga naar een presentatie over interessegebieden

  • Bezoek studiekeuze-sessies o.a. over studeren in het hoger onderwijs en financiën

  • Krijg 1-op-1 studiekeuzecoaching

  • Vind informatie over een tussenjaar of een studie in het buitenland

Meld je gratis aan in 1 minuut

“Dankzij het beursbezoek weet ik welke studies ik echt interessant vind”


Lees het verhaal van Daphne


Wil jij net als Daphne een droomstart maken met je studiekeuze? Bezoek dan Onderwijsbeurs Noordoost op 7 & 8 oktober 2022 in de IJsselhallen Zwolle

Meld je gratis aan

Voor Daphne was het bezoek aan Onderwijsbeurs Noordoost een grote stap in haar studiekeuze. “Ik bezocht de beurs omdat ik graag meer inzicht wilde krijgen in mijn vervolgstudie. Het was mijn eerste echte oriëntatie, ik wilde dus vooral verschillende mogelijkheden zien en met elkaar vergelijken.”

Dat lukte: “Op de beurs heb ik vooral gekeken naar universiteiten. Ik heb geïnformeerd naar diverse studies en waarin ze verschillen. Het was meteen een opstapje om op een later moment zelf te gaan kijken op open dagen van universiteiten. Door het beursbezoek is voor mij duidelijker geworden welke studies ik echt interessant vind, het was voor mij het laatste zetje om me te gaan oriënteren op de universiteiten.”

Voor het beursbezoek adviseert Daphne om alvast wat vragen vooraf te bedenken die je wilt stellen. Daphne: “Ga veel in gesprek! De mensen die op de beurs staan, staan er niet voor niks. Ze weten veel van hun eigen school af en willen je graag verder helpen. Door die gesprekken krijg je een beter beeld dan wat op de websites en in folders van de opleidingen staat.”