Voor wie - Ouders

Samen op weg naar de juiste studiekeuze op de Onderwijsbeurs

Het maken van een studiekeuze is niet makkelijk. Daar kan je kind best wat hulp bij gebruiken. Maar hoe pak je dat als ouder goed aan; waar moet je beginnen? Onderwijsbeurs Noordoost is voor veel studiekiezers en hun ouders hét startpunt. Hier vinden jullie een compleet overzicht aan (hoge)scholen, universiteiten, opleidingen, leerwerkplekken en tussenjaaropties. Bezoek daarom, samen met je kind, op 7 & 8 oktober Onderwijsbeurs Noordoost in de IJsselhallen Zwolle.

Bekijk de deelnemerslijst Bekijk het programma Meld je gratis aan

Alles op 1 rij: wat kun je doen op de beurs?

  • Bezoek het hbo & wo of mbo gedeelte en praat op de stands met (student)voorlichters

  • Woon presentaties bij over over verschillende interessegebieden

  • Ontdek kwaliteiten tijdens de Sterke Punten Training

  • Bezoek studiekeuze-sessies o.a. over ouderbetrokkenheid en financiën

  • Je kind kan 1-op-1 studiekeuzecoaching krijgen

  • Vind informatie over een tussenjaar of een studie in het buitenland

Meld je gratis aan in 1 minuut

“Alle drie mijn kinderen hebben op de beurs de perfecte opleiding gevonden”


Lees het verhaal van Yvon


Wil jij net als Yvon jouw kind(eren) helpen met hun studiekeuze? Bezoek dan Onderwijsbeurs Noordoost op 7 & 8 oktober 2022 in de IJsselhallen Zwolle

Meld je gratis aan

Yvon is moeder van vier kinderen. Drie hiervan zijn de afgelopen jaren naar de beurs geweest: “Alle drie hebben ze dankzij de beurs een opleiding gevonden die perfect past!”

“Mijn zoon werd op de beurs super geholpen: het deed hem goed dat hij serieus werd genomen, dat hij werd gewaardeerd. Ook ging hij in gesprek met een studiecoach die hem echt verder hielp. Hij kreeg meer inzicht en nieuwe ideeën. Ook met mijn oudste dochter was ik eerder op de beurs. Ook zij heeft op de beurs haar opleiding gevonden. Ze werkt nog steeds in dat beroep.”

Voor de leerlingen die met grote vraagtekens rondlopen, kan de beurs een eyeopener zijn, weet Yvon uit ervaring. “Twee jaar geleden ging ik met mijn jongste dochter naar de beurs. We hadden al veel open dagen bezocht, we waren eigenlijk moedeloos van het zoeken. Maar op de beurs kwam ze op nieuwe ideeën; ze doet nu een superleuke opleiding waar ze volop van geniet.”